(+34) 877 66 14 38 | (+34) 655 60 30 21

config
   

Fins i tot aquells més insensibles, o menys interessats per la cultura, la història o el patrimoni, queden durant un instant sublimats per l’espectacle imponent de la vista de l’Aqüeducte de les Ferreres que s’obre de sobte enmig del bosc.

Els romans, en la seva necessitat de subministrar aigua a la ciutat de Tarraco, van deixar per l’eternitat una obra pública monumental, que combina la més estricta funcionalitat hidràulica amb un exquisit gust estètic. Tot contemplant els més de 200 metres de llargada i els quasi 30 metres d’alçada amb les seves dues fileres d’arcs, hom pot imaginar-se el soroll dels picapedrers i els obrers, les politges i les màquines durant la seva construcció, el brogit de l’aigua quan el creuava, el silenci petri de les èpoques d’abandonament. Dos mil anys de pedres daurades, càlides, mediterrànies, plenes de bellesa en les imperfeccions causades per l’erosió i el pas del temps. D’una magnificència tal, que hom va creure que el Diable hi tenia alguna cosa a veure.

El Diable no, l’enginy de l’home mediterrani per dominar el recurs més escàs i complicat del nostre territori: l’aigua. Un camí de l’aigua entre el riu i la ciutat. Un pont en el temps, des dels romans fins ara.