(+34) 977 26 10 87 | (+34) 655 60 30 21

config

Avui dia 24 de febrer l'equip d'educadors de LIMONIUM ha estat dinamitzant la festa de l'arbre al Parc Ecohistòric del Pont del Diable de Tarragona a través d'una iniciativa del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona

Els alumnes de l'escola Sant Ramon de la ciutat de Tarragona han estat els protagonistes d'aquesta diada. Els grups de 4rt, 5è i 6è han plantat exemplars de lledoner, roser silvestre, arç blanc i aranyoner en un àmbit del Parc Ecohistòric i han deixat un desig (un paper en forma de fulla d'heura) als exemplars plantats.

A banda de la plantada els alumnes han realitzat diferents activitats relacionades amb la coneixença dels elements més improtants del parc: els jardins romàntics, la vegetació mediterrània i la llegenda del Pont del Diable. També han realitzat un taller de construcció de menjadores per ocells amb residus de bricks.

La finca on hi ha el Parc Ecohistòric del Pont del Diable va pertànyer als germans Puig i Valls al canvi de segle XIX a XX. En Rafael Puig i Valls, enginyer forestal, va ser l’introductor de la festa de l’Arbre a casa nostra, i també a Europa. Així doncs, aquest és un indret idoni i molt emblemàtic per a realitzar aquest tipus d’acte.

Una altra raó per realitzar aquest “Dia de l’Arbre” en aquest paratge, és la voluntat de potenciar la biodiversitat del Parc Ecohistòric del Pont del Diable. D’aquesta manera es diversificarà la vegetació ja existent introduint plantes que aportin fruits en els períodes tardorencs i hivernals, per tal de subministrar aliment a la fauna present a l’espai.

Les activitats del dia de l'arbre s'han tancat amb l'entrega d'un diploma als alumnes per part de la Consellera Carme Crespo de la Conselleria d’Ensenyament, Medi Ambient i Patrimoni.

Podeu veure en fotografies com ha anat el dia a través de l'àlbum de fotos penjat al nostre perfil del facebook

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1017029728311496.1073741837.851809374833533&type=1