(+34) 977 26 10 87 | (+34) 655 60 30 21

config

noticies

L'aqüeducte de les Ferreres forma part del conjunt patrimonial de la Tarraco Romana que fa 15 anys  que forma part de Patrimoni del a Humanitat.

Dins dels diferents actes de celebració que s'han organitzat des de l'Ajuntament de Tarragona (encapçalats  per l'area de Patrimoni Històric) aquest dijous 26 de novembre s'ha realitzat la jornada  TÀRRACO, UN PASSAT PLE DE FUTUR: JORNADA SOBRE PROJECTES PEL PATRIMONI HISTÒRIC DE TÀRRACO on s'han  presentt les línies de treball que des dels diferents àmbits de la gestió del patrimoni s’estan duent a terme actualment i els projectes de futur que s’estan treballant. 

Des del parc ecohistòric hem pogut presentar el nostre projecte integral que gira al voltant del monument de l'aqüeducte de les ferreres i que podeu consultar més detalladament en aquest link: 

 

 

 

 

L'AMPA de l'escola PAX de Tarragona va escollir l'activitat del #ViuelPontdelDiable per fer descoberta del Parc Ecohistòric en Família el passat diumenge dia 24 de maig.

A través de jocs, dinàmiques, contes i tallers els més petits, i sempre acompnayats per pares i mares i familiars, van poder gaudir i conèixer junts tots els secrets que s'amaguen darrera del Parc i que permeten descobrir l'aqüeducte de les Ferreres de manera diferent.

Si sou una AMPA o un grup de mares i mares que voleu fer un activitat de lleure en família en aquest espai poseu-se en contacte amb nosaltres que us explicarem com ho podeu fer. Aquesta activitat també la fem en festes infantils i similars.

Només cal trucar al 692675824 o fer un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

 

El Parc Ecohistòric del Pont del Diable triat com a marc de treball per la realització d’un dels tallers del treball de camp de l’assignatura “Projectes en paisatges culturals” de l’ETSAV

 Limonium i MedForLife Communication van participar el passat mes de gener en l’organització i en la realització de les diferents activitats programades del taller “Ager Tarraconensis”que es farà a Tarragona. Aquest taller forma part l’assignatura intensiva de Projectes en paisatges culturals  impartida pel DUOT (Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori) a l'ETSAV (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès) de la Universitat Politècnica de Catalunya amb el Sr.Carles Llop com a professor responsable.

Un dels escenaris escollits per estudiar l’Ager Tarraconensis i la transformació del Paisatge agrari a l’entorn de Tarragona en aquest taller va ser el Parc Ecohistòric del Pont del Diable. Els estudiants van realitzar una excursió a peu des de Puigdelfí (resseguint el traçat de l’aigua que alimentava l’aqüeducte de les Ferreres acompanyats per Eduardo Soler i Sebastiano Alba) fins a trobar el momument patrimoni de la UNESCO. A l’arribada al Parc Ecohistòric es va realitzar dinar-tertúlia i una visita que va comptar amb la presència, per part de l’Ajuntament de Tarragona de Joan Menchón (arqueòleg) i de Teresa Carrera (la Coordinadora de Medi Ambient).

A destacar la participació del professor Jordi Blai de la del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona durant la visita a la vila romana de Centelles del matí del dia 22. 

Notícia a l'ajuntament de Tarragona

http://paisajesculturales.50webs.com/2015ager/20150119_Noticia%20Aj%20Tarragona.pdf

 

 

 

 

El programa Viajando con Chester del canal Cuatro ha escogido el Parque Ecohistórico del Pont del Diable para realizar la entrevista de Risto Mejida con Carod Rovira el próximo domingo 26 de Octubre. Una oportunidad para visualizar los valores que giran alrededor de unos de los monumentos que forman parte del Conjunto del Patrimonio de la Humanidad de Tarragona.

 

Avui dia 24 de febrer l'equip d'educadors de LIMONIUM ha estat dinamitzant la festa de l'arbre al Parc Ecohistòric del Pont del Diable de Tarragona a través d'una iniciativa del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona

Els alumnes de l'escola Sant Ramon de la ciutat de Tarragona han estat els protagonistes d'aquesta diada. Els grups de 4rt, 5è i 6è han plantat exemplars de lledoner, roser silvestre, arç blanc i aranyoner en un àmbit del Parc Ecohistòric i han deixat un desig (un paper en forma de fulla d'heura) als exemplars plantats.

A banda de la plantada els alumnes han realitzat diferents activitats relacionades amb la coneixença dels elements més improtants del parc: els jardins romàntics, la vegetació mediterrània i la llegenda del Pont del Diable. També han realitzat un taller de construcció de menjadores per ocells amb residus de bricks.

La finca on hi ha el Parc Ecohistòric del Pont del Diable va pertànyer als germans Puig i Valls al canvi de segle XIX a XX. En Rafael Puig i Valls, enginyer forestal, va ser l’introductor de la festa de l’Arbre a casa nostra, i també a Europa. Així doncs, aquest és un indret idoni i molt emblemàtic per a realitzar aquest tipus d’acte.

Una altra raó per realitzar aquest “Dia de l’Arbre” en aquest paratge, és la voluntat de potenciar la biodiversitat del Parc Ecohistòric del Pont del Diable. D’aquesta manera es diversificarà la vegetació ja existent introduint plantes que aportin fruits en els períodes tardorencs i hivernals, per tal de subministrar aliment a la fauna present a l’espai.

Les activitats del dia de l'arbre s'han tancat amb l'entrega d'un diploma als alumnes per part de la Consellera Carme Crespo de la Conselleria d’Ensenyament, Medi Ambient i Patrimoni.

Podeu veure en fotografies com ha anat el dia a través de l'àlbum de fotos penjat al nostre perfil del facebook

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1017029728311496.1073741837.851809374833533&type=1